marți, 20 iunie 2017

Recomandari in privinta articolelor de plaja si piscina

         
               A venit vara cu adevarat. Imi dau seama de asta pentru ca in casa, deja nu se mai poate respira daca aerul conditionat nu este pornit pe maxim, cam 20 de ore pe zi. Nu, nu ma laud: stau insa la ultimul etaj si sunt pe sud, nimeni nu beneficiaza de soare, ca mine. Cred ca as putea sa imi fac solar in casa :))
         Ma rog, sa revenim la subiect: a venit vara si, ca in fiecare an, am re-inceput sa cautam jucarii de plaja si piscina. Si aici am o problema, poate insa traiesc eu intr-un univers paralel: de fiacer data cand caut un produs, mi se pare ca acel produs nu este de gasit in Romania. Daca vrei sa fie un produs calitativ si daca criteriile tale de alegere a unui produs, trec de culoare / marime / brand si sapi mai adanc, stii exact ce vrei... nu gasesti. Daca gasesti totusi, pretul este exorbitant. Daca gasesti produsul si pretul este ok, nu mai au pe stoc. Daca totusi au si pe stoc si toate celelalte criterii sunt indeplinite, atunci inseamna ca este ceva in neregula cu tine sau cu mine, pt ca mie personal nu mi se intampla treaba asta.  Concret, in caz ca nu ati inteles: cauta televizor si, in ciuda pleiadei de magazine mai mult sau mai putin online, nu gasesc nimic care sa imi convina. Cu coada ochiului insa, vad aere conditionate si sunt sigur, ca daca as dori aer conditionat de calitate si la un pret decent, as gasi fara probleme. Surpriza insa vine cand caut aer conditionat si imi dau seama ca analizate in amanunt, nu sunt ok. Si puteti inlocui respectivele produse cu orice altceva, asa mi se intampla indiferent ca este vorba de aere conditionate, frigidere sau televizoare. Ok, ati retinut prima premisa, da?

          Acum, a doua premisa, in stransa legatura cu prima si pe urma o sa va spun si concluzia: cand totusi, prin minune gasesc un magazin care sa nu aiba preturi exorbitante, care sa aiba produse de calitate, care sa aiba informatii corecte despre stoc si sa nu te minta pe site ca au cine stie cate mii de produse si ei in fapt sa aiba doar poze, ca nu au nimic in stoc, asadar cand gasesc un astfel de magazin, socotesc ca este oarecum datoria mea, obligatia mea la nivel moral, sa cumpar doar de la el. Daca tot merita si magazinul ala este serios si nu procedeaza ca ceilalti din domeniu, de ce nu l-aas rasplati eu personal pentru asta, fiind fidel respectivului brand?
           In sine pe asta se bazeaza intregul sistem social: cel rau este pedepsit (in cazul meu nu mai cumpar de la acel magazin) respectiv cel bun, este recompensat (in cazul meu, cumpar de la ei si sper din tot sufletul sa se pastreze la fel de seriosi si pe viitor, altfel schimbam foaia :P )
            In materie de jocuri si jucarii pentru copii, indiferent ca vorbim de jucarii de gaming sau de jucarii legojucarii interactivemasini cu telecomandajucarii exteriorjocuri creativejocuri educativejucarii de constructiejocuri in aer liberfigurinejucarii bebelusijucarii pluspapusijucarii imitatie etc, orice va trece prin cap sau mai bine zis, orice mi-a trecut mie prin cap in materie de jucarii, la ei am gasit: Noriel. Si asta nu de ieri, de astazi, ci de vreo 5 ani, daca nu chiar mai mult. Si de atati ani, nu am avut niciodata ce sa le reprosez, credeti-ma ca asta inseamna mult pt ca sunt mai mult decat pretentios :))
Dar, dupa cum va spuneam, intotdeauna la Noriel am gasit preturi bune, campanii, reduceri de preturi, oferte si cel mai important, jucarii de calitate, cu informatii reale despre stoc, imagini de calitate, descrieri complete.
Ce am gasit la ei in materie de jocuri si jucarii de exterior? Pai mai nou, jucarii de plaja am cautat in tot Bucurestiul si nu am gasit ceva de calitate, la un pret decent. Si ca de obicei, m-am dus la Noriel, unde am gasit tot ce am vrut in materie de jocuri si jucarii pentru plaja. M-as fi dus de prima oara la ei, insa nu stiam ca au asa ceva de vanzare. Mi-am facut plinul acum cu tot ce inseamna jucarii de plaja sau piscina pentru copii:






miercuri, 7 iunie 2017

Obezitatea la copii

Obezitatea apare la copii din varii motive. Cele mai comune cauze ale obezitatii la copii sunt factorii genetici, lipsa activitatii fizice ori obiceiurile alimentare gresite din familie. Numai arareori cauza obezitatii la copii este data de probleme medicale precum dezechilibrul hormonal. Copil mancand sanatosCateva teste medicale pot confirma sau elimina rapid aceasta posibila cauza a obezitatii unui copil. Obezitatea la copii necesita tratament si in nici un caz nu trebuie adoptata atitudinea de gen "este copil, o sa slabeasca atunci cand va fi mare". Cei mai multi copii obezi ajung adulti obezi cu probleme de sanatate…

Rolul familiei in tratamentul obezitatii

Familia este de cele mai multe ori vinovata pentru obezitatea copiilor caci de cele mai multe ori are un obicei nesanatos de a forta copilul sa manace ori de a-l hrani cu alimente prea bogate caloric si fara proprietati nutritive reale. Atunci cand mananca mai mult decat este nevoie, numarul adipocitelor copiilor, adica celulele adipose (grasimea), cresc in volum si in numar. Aceste adipocite, o data dobandite nu vor mai „muri" niciodata si vor ramane in organismul nostru toata viata. Cantitatea de grasime din organism scade treptat pentru a ajunge la o valoare minima în jurul varstei de 6 ani. Dupa acest moment, celulele adipoase încep sa se multiplice din nou pana la pubertate, cand numarul lor ramane constant pe viata", mentioneaza dr. nutritionist Mihaela Bilic.

Nu exista nici o pastila magica de slabit sau care sa anuleze obezitatea la copii. 80% dintre copiii obezi ajung adulti obezi si nu trebuie sa uitam de problemele asociate cu obezitatea precum bolile cardiovasculare, astmul sau discriminarea sociala. Obezitatea are un puternic impact social si emotional asupra copiilor. Parintii trebuie sa constientizeze si sa recunoasca rolul si responsabilitatea lor in gasirea unui tratament alaturi de medicul nutritionist pentru copii obezi si adoptarea unui stil de viata sanatos.

Mult sport, putin televizor

O simpla plimbare de 30 de minute inainte si dupa masa poate avea efecte miraculoase asupra siluetei. Studiile arata ca limitarea timpului petrecut in fata televizorului sau a calculatorului influenteaza intr-o mare masura planul de slabire intr-un mod sanatos. Foarte multi copii petrec prea mult timp in fata televizorului (un studiu american arata ca in medie un copil petrece 24 de ore pe saptamana uitandu-se la televizor). Iar pe masura ce jocurile video, tabletele si alte gadgeturi castiga in popularitate, numarul orelor de inactivitate poate creste ingrijorator. Copiii copiaza obieciurile parintilor asa ca in primul rand acestia trebuie sa fie activi fizic si sa aiba un plan de alimentatie echilibrata si sanatoasa.

Sa ajuti un copil obez sa slabeasca nu este usor. Incercati sa va focusati nu atat pe slabire atunci cand este vorba despre un copil obez cat pe un stil de viata sanatos (sport + alimentatie sanatoasa si echilibrata). Cei mai multi copii obezi sunt enervati de familia care ii sacaie pe ideea de a slabi si ajung sa manance ostentativ sau chiar in secret drept pedeapsa si compensare a frustrarilor. Nu uitati: copiii nu isi pot schimba singuri alimentatia atata timp cat intrega familie nu se incadreaza intr-un mod de viata sanatos!

Ce alimente pot manca copiii obezi:

Legume recomandate pentru copiii obeziCopiii pot manca multe legume, fructe de sezon, ciorbite, tocanite gatite de parinti in casa, iaurt, branza, cereale precum quinoa sau mei, nuci, migdale, avocado, ulei de masline, peste, carne de vita, oua. Pentru mai multe informatii cititi articolul "Alimentele ideale pentru copii".

Ce alimente pot manca copiii obezi:

Ce alimente nu trebuie sa se afle in casa in care locuieste un copil obez: produse de patiserie, fainoase pe baza de cereale rafinate, margarina, sucuri, dulciuri pe baza de zahar ori de concentrat de fructoza-glucoza, iaurturi cu fructe cumparate din comert, mezeluri, chipsuri, biscuiti cumparati din comert, floricele facute la microunde.

Copiii nu au nevoie de zahar

"Organismul unui copil se poate dezvolta foarte bine fara nici un gram de zahar, desi este cel mai bun furnizor de energie. Alimentul duce la dezechilibre metabolice, provoaca descarcari de insulina în corp, insulina fiind hormonul îngrasarii", afirma bio-nutritionistul Livia Nena. Fructele, mierea, cerealele integrale, fructele uscate sunt optiunile sanatoase de energie recomandate de specialist.

Nu indopati copiii

Copii mancandMihaela Bilic spune: "Copii nu trebuie fortati sa manance! Un copil sanatos si bine dezvoltat nu mananca dintr-un motiv bine întemeiat: a fost inactiv si nu-i este foame, a fost prea activ si este obosit, a rontait între mese sau i se acorda prea multa atentie. Copiilor le place sa fie centrul de interes si învata repede ca refuzul de a manca determina parintii sa fie superatenti cu el. Daca refuza sa manance, luati-i farfuria din fata fara alte discutii si pana la masa urmatoare va fi suficient de înfometat ca sa manance tot. " Mai aflam de la dr. nutritionist Mihaela Bilic ca sunt contraindicate cu desavarsire orice suplimente, minerale sau vitamine la copii în ideea ca nu strica sa fie mai rezistenti. Exceptie fac doar copiii diagnosticati cu carente de acest tip.

Fara suc de fructe

Un aliment periculos în dieta copiilor este sucul de fructe, de multe ori acesta fiind preferat în locul apei sau a laptelui. Consumat în exces de copiii între 2 si 5 ani poate duce la încetinirea cresterii si obezitate, de aceea cantitatea zilnica nu trebuie sa depaseasca 1 pahar pe zi.

Copiii trebuie sa aiba mese regulate bazate pe mancare gatita si trebuie lasati sa manance atat cat considera. Un copil cauia ii este foame va manca. Orice mamica trebuie sa inteleaga ca nu trebuie sa indoape copilul iar daca acesta refuza hrana sanatoasa in favoarea dulciurilor va face in asa fel incat dulciurile sa dispara iar hrana sanatoasa sa aiba un aspect cat mai viu si apetisant.

Alimentatia dezechilibrata, bogata în lipide, glucide si fainoase, este principalul factor care duce la cresterea numarului de copii grasi din Romania. Studii ample pe acest segment nu exista, dar potrivit unei cercetari realizate la Cluj, cu date venite de la medicii scolari, 3,5 la suta dintre minorii din Romania sunt obezi, sustine prof. dr. Nicolae Hancu, presedintele Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

6 pasi in tratamentul obezitatii

O echipa de experti formata din medici si psihologi citati de Science Daily au propus un nou mod de tratare a copiiilor si adolescentilor obezi . Prima regula care trebuie urmata in tratamentul obezitatii este vizita medicala, copiii obezi nu ar trebui sa se inceapa o dieta fara a merge la un control medical. Pe locul doi se afla educatia primita din partea parintilor care poate fi gresita si are nevoie de corectare. Schimbarile mediului de viata se afla pe locul trei in noul mod de tratare a obezitatii copiilor. Sprijinul acordat de cei din jur este foarte important pentru un copil obez care doreste sa slabeasca, acesta ocupa locul patru in tratamentul obezitatii. Urmatorii doi pasi tin de terapiile medicale, urmand ca ultimul si cel mai nedorit pas sa fie interventia chirugicala.

Medicii nutritionisti ne sfatuiesc
Sedentari, îmbuibați, dezorganizați, prin urmare obezi. Tot mai mulți copii romani se pliaza pe aceasta descriere, avertizeaza prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Pe de o parte, copiii sunt victimele obiceiurilor alimentare daunatoare ale parinților, care hranesc copiii cu alimente sarace în nutrienți esențiali. Pe de alta parte, mulți dintre copii sunt sedentari, petrec prea mult timp în casa, la calculator sau la televizor și nu beneficiaza de avantajele unei activitați fizice corespunzatoare. În plus, spune Mencinicopschi, citat de Agerpres Romania, „copiii nu sunt învatati sa aiba mese regulate, iar pe cei care refuza sa manance, parintii îi stimuleaza cu tot felul de dulciuri rafinate, în loc sa le ofere fructele atat de importante pentru organism.”


sursa articol: https://prodieta.ro/obezitatea-la-copii-tratament-obezitatea-in-romania/